RSS

Warna-Warni Musim Bunga (^_^)

07 Jun

Salam Warahmatullah..

Agak lama tidak meng’update’ blog ni. Ada je halangan kalau nak tarik mood nak menulis ni..haih. hehe. Sekadar alasan yea=P

Tentang Musim Bunga yg penuh warna.

Subhanallah..

Seronok.

Teruja.

Itu yg boleh menggambarkan perasaan menjelang dan sepanjang musim bunga ni=).

Suhu yg tidak keterlaluan sejuk (10-20 C) adalah sesuatu yg boleh dikatakan agak baik sepanjang kami berada di bumi peti sejuk ini.hehe.

Transition Winter-Spring mengambil masa berbeza2 ikut tempat. Yang pasti, di Manchester taun ni, bunga2 mula menguntum senyum sejak April ’11 dan masih lagi berterusan sampai ke hari ni. Yang paling ketara, pokok2 yg dulunya gondol, kini dah dapat semula daunan yg menghijau segar. Diulang, Hijau Segar. Tak macam yg suram, kering terkena matahari terik. Suhu panas2 manja tu sangat membantu mengekalkan kesegaran daunan ni semua=).

@Birchfield Park; waaa..cantiknya bunga2 kecil putih ni!!

Pemandangan padang depan/belakang rumah sungguh ceria sekali. Bunga2 kecil kuning bertaburan tumbuh segar atas hamparan rumput hijau seolah2 sekeping karpet tu.

haa..burung2 merpati yg 'mesra rakyat' byk kelihatan.

Jalan2 petang kat Whitworth Park lepas pekena ice cream faluda..nyummy!

spesis bunga plg melata byknya adalah bunga daffodil..kuning lagi ceria=)

Mari bertadabbur alam, mudah2an lebih mendekatkan kita dgn Tuhan yg Maha Menciptakan.

Subhanallah..

About these ads
 
Leave a comment

Posted by on June 7, 2011 in Peristiwa

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: